Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

praktijkondersteuner somatiek


Mevr vd Sluis en mevr. Snijders zijn niet meer werkzaam in HOED Overchie. Wij danken hen voor hun inzet. Mevr. D. Jansen is hen komen vervangen, zij werkt samen met mevr. T. vd Welle in de 3 huisartspraktijken van de HOED. Als POH-S begeleiden ze suikerziekte, astma en COPD, stoppen met roken en andere chronische zaken. Ze houden spreekuur in GCO Overschie, Rotterdamse Rijweg ...
Lees verder »

griepvaccinatie


23 oktober zal de griepvaccinatie op de praktijk plaats vinden. U kunt tussen 10.00 uur en 12: 00 uur komen voor de griepprik, als u daarvoor bent uitgenodigd.
Lees verder »

stagaire doktersassistente


Huisartsenpraktijk Bender begeleidt als door Calibris erkend leerbedrijf stagiaire opleiding tot doktersassistente. Er is nu weer een nieuwe stagiaire, mevr. L. Hogerheide, die door Mevr. Judith Willems, doktersassistente, wordt begeleid.
Lees verder »

gegevens op Huisartsenpost


De Spoedpost Huisarstenzorg SFG is outilleerd om toegang te krijgen tot uw meest relevante medisch dossier gegevens, áls u ons daar toestemming voor geeft. Aangezien de post voor Spoed en dus ernstige zaken is bedoeld, raden we dit sterk aan. U kunt de toestemming geven door ons dat te laten weten óf door zelf mbv uw DigiD uw toestemming te regelen op https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01053609
Lees verder »

NHG-keurmerk: vertrouwde zorg


De praktijk is in juni 2017 weer bezocht om te toetsen of deze blijft voldoen aan de criteria van de accreditatie (kwaliteitssysteem) van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Dit vereist werken volgens vastgestelde normen en gestructureerd werken aan verbeteren. We zijn trots te vermelden dat de praktijk weer zonder tekortkomingen is geaccrediteerd tot 2018.
Lees verder »

nieuwe inschrijvingen


Huisartsenpraktijk Bender is tijdelijk gesloten voor nieuwe inschrijvingen.
Dit heeft te maken met de praktijkgrootte en de werkbelasting en de mogelijkheid om optimale zorg te kunnen blijven verlenen.
De andere praktijken in Overschie staan wel open voor nieuwe inschrijvingen.

Lees verder »

herhaalrecepten


Herhaalrecepten kunt u via deze site bestellen (bij herhaalrecepten).Eventueel kunt u ook rechtstreeks mailen aan huisartsbender@planet.nl
Lees verder »

Behandeling bij positieduizeligheid


Bij positieduizeligheid (BPPD) wordt u duizelig als uw hoofd snel van houding verandert (zoals bij omdraaien in bed, vooroverbuigen en omhoogkijken). De huisarts kan met u de Epley-beweging doen. Dan gaan de klachten vaak sneller over.
Lees verder »

Stoptober gestart


Op 1 oktober is de Stoptober-campagne begonnen. Rokers en niet-rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken.
Lees verder »

Docenten geven 'Daily Mile' een 7,5


De meeste docenten zijn (zeer) positief over The Daily Mile, oftewel een kwartiertje onder schooltijd hardlopen met hun leerlingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar de impact van het beweeginitiatief in Nederland.
Lees verder »

Stoptober 2017 van start


Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
Lees verder »

Meer bewegen maakt gezonder


Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen ...
Lees verder »

Gezondheidsraad waarschuwt tegen stilzitten


Volwassenen moeten minstens twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten doen. Kinderen zouden dat drie keer per week moeten doen. Dat zegt de Gezondheidsraad die nieuwe beweegrichtlijnen heeft opgesteld.
Lees verder »

Alcohol tijdens de introductietijd


Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
Lees verder »

uitval mevr. Nicolai


Mevr. L. Nicolai, psychologe verbonden als POH-GGZ aan HOED Overschie, is tijdelijk arbeidsongeschikt. De verwachting is dat ze zeker terug zal keren, onduidelijk is nog op welke termijn. Haar taken worden waargenomen door mevr. C. Smit en dhr. B. Kousemaker.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten